Naam:
 
 
Wedstrijd verslag
Mannen U16 1 wint weer!
Verslag van H.S.V. Basketball Mannen U16 1 - Mannen U16 1 (Uitslag: 45 - 71)
Geschreven door Bart Schuurman op 04/11/2017.
Na het kampioenschap van 2016-2017 in de hoogste regionale klasse heeft het De Hoppers junioren team onder 16 voor dit seizoen de stap gezet naar het hogere landelijk niveau. Ze komen uit in de tweede divisie. Na 4 wedstrijden hebben ze nog maar 1 nipte verliespartij van de huidige nummer 1 te verteren gekregen. 4 November was de vijfde wedstrijd. Ze speelden uit bij H.S.V. Basketball M16 1 in Haren (vlakbij Groningen). De lange reistijd weerhield 6 ouders er niet van om het team ook daar aan te moedigen. Bij de thuiswedstrijden is het veel drukker. De lange reistijd zat nog een beetje in de benen maar de start van de wedstrijd was solide. Met een degelijke verdediging kreeg de tegenstander in de beginfase geen kans om te scoren. In de aanval werden de patronen snel en goed gespeeld. Steals en back doors wisselden elkaar af en aanvallen werden goed uitgespeeld waarbij teamgenoten snel werden gevonden. De Hoppers liep vlot uit. Het was ook fijn te zien dat verschillende Hoppers wisten te scoren. Het eerste kwart werd afgesloten met een 22 – 4 voorsprong. Frank Last zorgde onmiddellijk voor een update in de ouder App-groep. Uit de duimpjes was op te maken dat ook het thuisfront zeer betrokken was en meeleefde.

In het tweede kwart kreeg het team een teleurstelling te verwerken. Stefan kreeg in scoringskans positie een mooie pass aangespeeld en gooide de bal erin. Helaas landde hij vervolgens op de voet van een tegenstander en zwikte door zijn enkel heen en viel met een van pijn vertrokken gezicht uit. Het team, dat dit seizoen al behoorlijk is geplaagd door blessures bij Thijs en Joël en net Max weer terug had, moest dit even verwerken. De scores bleven uit en de tegenstander benutte zijn kans. H.S.V. Basketball M16 1 begon het gat in punten weg te werken. Na een donderspeech van trainer Frank kwam de focus weer terug en werd H.S.V. Basketball M16 1 op afstand gehouden maar stond er toch nog 36 – 16 op het bord. De pauze werd door coach Frank gebruikt om in de kleedkamer de koppies weer dezelfde richting op te krijgen. Wat volgde was een beter 3e kwart, ook al gingen de ballen er nog niet echt lekker makkelijk erin. De Hoppers liep uit naar 54 – 27. Het laatste kwart kwam er toch wat de klad in en lukte het H.S.V. Basketball M16 1 met een aantal 3 punters de eigen score op te voeren. De overwinning kwam echter niet in gevaar. De eindstand was 71 – 45.

Na 5 wedstrijden staat Hoppers JU 16 op de derde plaats met een iets minder doelsaldo dan de nummer 2: BV Leeuwarden JU 16 1. Komende zaterdag wordt de belangrijke thuiswedstrijd gespeeld tegen BV Leeuwarden (de huidige nummer 2), bij winst levert dat een tweede positie in de tussenstand op. Het team hoopt op veel publiek en aanmoedigingen, want die zijn dan hard nodig. JU16 – 1 speelt deze belangrijke wedstrijd op zaterdag 11 november. De wedstrijd start om 12.45.
 
Volgende wedstrijd
Er is geen volgende wedstrijd bekend
 
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn.

Klik hier om in te loggen.


Heb je nog geen account? Meld je nu aan!